I natten som var var det bara tvåor

Mitt i slutredovisningen av valet visade pensionsnedräknaren 222 dagar 22 timmar 22 minuter och 22 sekunder. Synd att jag missade en sån viktig händelse för att kolla på nå´t so oväsentligt som valresultat (not)

Vad är svenskt?

DINA BOKSTÄVER ÄR LATINSKA, DINA SIFFROR ARABISKA, DIN DEMOKRATI GREKISK, DIN PIZZA ITALIENSK, DIN ALKOHOLEN UPPFANNS AV EN IRANIER, DIN SEMESTERRESA GÅR TILL THAILAND, DIN FAVORIT RAPPARE HAR AFRIKANSKT PÅBRÅ, DIN UNDERHÅLLARE PÅ TV ÄR KURD, DIN LANDSLAGSKAPTEN ÄR BOSNISK osv. osv. osv. Så avskyvärda sverigedemokrater vad är "tillräckligt" svenskt?

Jag hade inte kunnat säga det bättre själv

"Hopplöshet leder till Rasism. Under de senaste åren har världen varit väldigt tuff. Ekonomiska kriser, arbetslöshet, taskig sjukvård, "kulturkrockar", inga bostäder och svår överlevnad, dessa ord präglar många människors liv. När man lever i en värld där allt går dåligt, där allt känns hopplöst, så kan man som individ lätt påverkas och utnyttjas. Känner man att livet är hopplöst och katastrofalt, så vill man snabbt hitta någon att skylla problemen på. Hitler utnyttjade just det i Tyskland. Allt var judarnas fel, om man tog hand om judarna så skulle alla problem lösas. I början sågs det inte som rasism, det ansågs vara "främlingsfientligt", men sedan såg vi ju alla hur det slutade. Vi ser hur många länder skyller sina problem på vissa folkgrupper och har tankesättet "innan de kom var allt bra". Man tror att den snabbaste lösningen på alla problem är att bli av med dessa "problematiska människor". Det spelar ingen roll vad dessa människor gör. Jobbar de så "tar de jobben", jobbar de inte så "lever de på socialbidrag". Det finns inget sätt att vinna kriget mot sådan trångsynhet och hopplöshet. Hopplösheten skyller problemen på andra, och förblindar människor för att se de verkliga problemen i samhället och hur de kan motverka de. Hopplösheten talar ett rasistiskt språk, passa er för den." Sagt av Gina på sin blogg: http://anagina.blogg.se

Mona lyssnade på mitt råd

Kolla mitt inlägg från i torsdags (16 sept). Vid framträdandet i TV4:s morgonprogram i dag använder Mona sig av det ("att uppmana de som förtidsröstat -FEL- att använda sig av möjligheten att ändra sig och rösta -RÄTT- på valdagen"). Man har tydligen ett inflytande på högsta nivå ;-)

Rött är rätt

RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR........ Dags att vakna alla soffliggare, upp och hoppa, masa er iväg och rösta, och framför allt gnugga sömnen ur ögonen så ni tar rätta valsedlar och röstar RÄTT. Tänk på att om ni har förhandsröstat och kommit på att ni röstat fel :-( kan ni rätta till detta och rösta RÄTT i er vallokal på söndag :-) Kolla gärna in länken - Val 2010 - på min länklista (längst ner till vänster)

Lapis är inte samma sak som lakris

Har varit och visat finger åt min doktor. Det resulterade i att han ordinerade lapisbehandling av skärskadan på mitt finger. Efter lapisstrykning blev fingertoppen svart som lakris. Men det skall ni veta det smakade allt annat än lakris. Hur som hellst hade det inte nån avgörande effekt så nu efter ett antal återbesök har jag äntligen fått fingret opererat. Eller som dom säger: man har skedat bort felläkt sårvävnad. Det svider nu när bedövningen släpper men sen blir det nog bra och fint så jag kan njuta av vår novembersemester. Tänkt det är nog den SISTA semestern jag får uppleva. Som pensionär får man ju ingen semester. (Men som kompensation får man betala högre skatt, om vi nu inte får ett efterlängtat regeringsskifte)

RSS 2.0